how do i fix my lag problem?

Help with Setup, Hardware, Performance or other Issues...Or just pimp your rig.
Post Reply
nieman
Private
Private
Posts: 3
Joined: Sun Feb 25, 2007 3:39 am

how do i fix my lag problem?

Post by nieman » Sun Feb 25, 2007 3:49 am

how do i change or fix my lag problem?

User avatar
blast
General
General
Posts: 4750
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Sun Feb 25, 2007 4:30 am

Suppose that depends what you mean by lag exactly. Do you just get a low frame rate, or do you experience high network latency (or packet loss or jitter)? There are many things that can cause lag. Make sure you aren't running any software that would be downloading stuff in the background.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

nieman
Private
Private
Posts: 3
Joined: Sun Feb 25, 2007 3:39 am

????

Post by nieman » Sun Feb 25, 2007 4:35 am

it get kicked off due to exessive lag. can anyone tell me the cause of it?

User avatar
A Meteorite
Private First Class
Private First Class
Posts: 1786
Joined: Thu Apr 28, 2005 12:56 am
Location: California, U.S.
Contact:

Re: neiman u retard

Post by A Meteorite » Sun Feb 25, 2007 4:39 am

neiman
Slow internet is not the only cause of lag. If you are far away from the server, geographically speaking, then you will lag.
Image
Owner @ BZFX
Core Admin @ CAN

Email me: bzmet…@gmail.com

nieman
Private
Private
Posts: 3
Joined: Sun Feb 25, 2007 3:39 am

?

Post by nieman » Sun Feb 25, 2007 5:10 am

also when i connect to a server it says global login rejected, bad token ?????

User avatar
Matt?
Private First Class
Private First Class
Posts: 281
Joined: Sun Jan 09, 2005 10:15 pm
Location: st. john wa
Contact:

Re: ?

Post by Matt? » Sun Feb 25, 2007 5:39 am

nieman wrote:also when i connect to a server it says global login rejected, bad token ?????

That could be because the username and password that you used to sign up here is incorrect. Use the same exact user name and password that you use here in the join game menu of bzflag
Image

User avatar
Grace F
Sergeant
Sergeant
Posts: 978
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:29 pm
Location: Adelaide, AUSTRALIA

Re: ?

Post by Grace F » Sun Feb 25, 2007 8:44 am

Matt? wrote:
nieman wrote:also when i connect to a server it says global login rejected, bad token ?????

That could be because the username and password that you used to sign up here is incorrect. Use the same exact user name and password that you use here in the join game menu of bzflag
OR It's possible you may have a proxy preventing you from IDing within BZFlag. Open this file in Notepad (or any other text editor):

Code: Select all

My Documents\My BZFlag Files\2.0\config.cfg
Go down to this line after opening config.cfg:

Code: Select all

#set list http://my.BZFlag.org/db/
Now change it to this:

Code: Select all

set list http://my.BZFlag.org:81/db/
If its not a proxy error, this will do nothing. If it is on the otherhand this will hopefully bypass it.

Good luck! :D


EDIT: This applys only for Windows. Linux, as stated below is different.
Last edited by Grace F on Sun Feb 25, 2007 9:09 pm, edited 2 times in total.
Image
Image

User avatar
ducktape
Private First Class
Private First Class
Posts: 1206
Joined: Sat Jul 01, 2006 2:06 am
Location: Right Behind you!
Contact:

Re: neiman u retard

Post by ducktape » Sun Feb 25, 2007 5:38 pm

Neiman: If your running any spyware control or A Instant Messanger Such as MSN or AIM ot Yahoo. turn it off it will couse a lot of lag.
Grace F wrote: BZFlag. Open this file in Notepad (or any other text editor):
Or in linux use the Terminal.
Image

User avatar
blast
General
General
Posts: 4750
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Sun Feb 25, 2007 6:02 pm

The terminal in linux is not a text editor.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

User avatar
ducktape
Private First Class
Private First Class
Posts: 1206
Joined: Sat Jul 01, 2006 2:06 am
Location: Right Behind you!
Contact:

Post by ducktape » Sun Feb 25, 2007 6:05 pm

blast wrote:The terminal in linux is not a text editor.
But wouldnt it work just the same?
Image

User avatar
blast
General
General
Posts: 4750
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Sun Feb 25, 2007 6:16 pm

Uh, no, that's like saying you can edit a text file with the Command Prompt in Windows. The terminal can be used to LAUNCH other editors (like vim, emacs, nano, pico, etc), but it itself will not magically edit files.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

User avatar
ducktape
Private First Class
Private First Class
Posts: 1206
Joined: Sat Jul 01, 2006 2:06 am
Location: Right Behind you!
Contact:

Post by ducktape » Sun Feb 25, 2007 7:22 pm

um ok thanks for Clearing that Up?. I guess.
Image

User avatar
biggeruniverse
Sergeant
Sergeant
Posts: 30
Joined: Sat Mar 19, 2005 2:59 am
Contact:

Post by biggeruniverse » Mon Feb 26, 2007 5:10 am

um... weren't there more posts here?

User avatar
Grace F
Sergeant
Sergeant
Posts: 978
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:29 pm
Location: Adelaide, AUSTRALIA

Post by Grace F » Mon Feb 26, 2007 8:07 am

i dont think so, I did accidently post the same thing 3 times, maybe thats what you mean.
Image
Image

Post Reply