Changing windowed mode size?

Help with Setup, Hardware, Performance or other Issues...Or just pimp your rig.
Post Reply
Skigertank
Private
Private
Posts: 2
Joined: Thu Mar 22, 2012 11:36 pm

Changing windowed mode size?

Post by Skigertank » Sat Mar 24, 2012 12:19 am

I'm using the latest version of Bzflag, and when I press f1 to enter windowed mode, I can seem to find how to change the size of the window. Is there any way to do so? Thanks. ^^

User avatar
SkillDude
Private First Class
Private First Class
Posts: 336
Joined: Sun Apr 01, 2007 4:50 pm
Location: United States

Re: Changing windowed mode size?

Post by SkillDude » Sat Mar 24, 2012 12:24 am

Running BZFlag in windowed mode is simply a matter of specifying argument parameters when running BZFlag. The particular one you are looking for is -window.

You can see more info about this via the bzflag docs: http://sigonasr2.servegame.org/uploader ... zflag.html

In order to utilize it in Windows, you can do it one of two ways:

Right-Click the BZFlag2.4.0 shortcut, Choose Properties. In Target, you should see something such as

Code: Select all

"C:\Program Files (x86)\BZFlag2.4.0_64Bit\bzflag.exe"
Add after this:

Code: Select all

-window WIDTHxHEIGHT
And replace WIDTH and HEIGHT with numbers to get the appropriate window size. It should look like one complete command:

Code: Select all

"C:\Program Files (x86)\BZFlag2.4.0_64Bit\bzflag.exe" -window WIDTHxHEIGHT
The second option in Windows (Which works with Mac and Linux too since it's command line based), is to find the BZFlag executable, and adding the -window parameter to it. For example, my BZFlag in Windows is located in C:\Program Files (x86)\BZFlag2.4.0_64Bit. So I go into command prompt and type:

Code: Select all

cd "C:\Program Files (x86)\BZFlag2.4.0_64Bit\"
Next, i type:

Code: Select all

bzflag -window WIDTHxHEIGHT
to get the appropriate value.

If doing a make install where the command bzflag is recognized by the system, simply invoking bzflag -window WIDTHxHEIGHT regardless of location will give you the same result.

Hope this helped,
-Joshua Sigona

Skigertank
Private
Private
Posts: 2
Joined: Thu Mar 22, 2012 11:36 pm

Re: Changing windowed mode size?

Post by Skigertank » Sat Mar 24, 2012 12:34 am

It works great! Thanks!

Post Reply