video problem-- can only see portions of tanks & flags

Help with Setup, Hardware, Performance or other Issues...Or just pimp your rig.
Post Reply
User avatar
Preserved Killick
Private
Private
Posts: 2
Joined: Thu May 19, 2005 8:26 pm

video problem-- can only see portions of tanks & flags

Post by Preserved Killick » Tue Jan 10, 2006 8:47 pm

I was running Suse Linux Pro 9.3 on this machine but couldn't get bzflag and sound to work (in bzflag only-- sound worked elswhere). I was playing deaf for a long while. When I got sick of that I switched to MEPIS 3.4-1 RC 1. Now I've got choppy sound and bizarre video. My game screen is darker than normal. Flags look like flagpoles. Buildings appear on radar but not on screen. Tanks show up as small colored points of light. I can still shoot and be shot, just not very well.

Anyone know what's going on? Or how I can find out what's going on?

bzflag 2.0.4.20051017

JPT
Private First Class
Private First Class
Posts: 260
Joined: Tue Nov 29, 2005 1:21 pm
Location: Germany

Post by JPT » Tue Jan 10, 2006 9:01 pm

I tried very many Linux Distributions and BZFlag Versions, because of the different Performance, but your build (20051017) is not usual.
I don't remember this Version.
Could it be possible, that your Version just don't support your sound and graphic interfaces ?
Or are the drivers not installed correctly ?


(I just try to help - no waranty or guarantee)
(sry, for eventual language mistakes)

User avatar
Bozo
Private First Class
Private First Class
Posts: 37
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:55 am
Location: El Dorado County, CA, USA

Post by Bozo » Sun Jan 15, 2006 8:18 pm

I also had problems while running Suse 9.3, Tried for almost a year to get things to work. Finally upgraded to Suse 10 and everything works perfectly now :)

Post Reply