Moving slower than i should be

Help with Setup, Hardware, Performance or other Issues...Or just pimp your rig.
Post Reply
User avatar
SuSELinuxlord
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 pm

Moving slower than i should be

Post by SuSELinuxlord » Tue Aug 22, 2006 8:24 pm

Hello all,

Well I have been having alot of problems with bzflag :( . Well here is the latest one: When I play it seems like I am obviously going 1/2 the speed of everybody else. Why is that? Is it like the opposite of the other guy. I happen to be using a proprietary tri-processor, no-name mobo (see my last post for a little more :) ) and i was thinking that it might be that windows isnt using it correctly (it has some type of hardware algorithim that makes windows think there is 2 processors for multi thread stuff. Then it takes like 1/2 of each tread and gives it to the 3rd processor which is like 125% faster than the other 2. I have no clue how it does this but it works flawlessly exept for obviously bzflag :( .

Thanks to everybody that has helped me :) .

User avatar
Saturos
Art Master General
Art Master General
Posts: 1111
Joined: Mon Apr 19, 2004 2:48 pm
Location: Berlin/Germany
Contact:

Post by Saturos » Tue Aug 22, 2006 8:40 pm

Are you playing with keyboard? If yes, try to hit the "a"-key.

User avatar
Chestal
Dev Guru
Dev Guru
Posts: 171
Joined: Fri Dec 06, 2002 11:56 pm
Location: Siegen, Germany
Contact:

Post by Chestal » Tue Aug 22, 2006 9:06 pm

Well, that's funny - somewhat.

FYI: the timing for dual cores is real, it is connected to power management. The performance counter time measurement has to keep track of the current clock speed of the processors. And it didn't do that correctly on some configurations. I think it is fixed XP SP2 upward.

User avatar
SuSELinuxlord
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 pm

Post by SuSELinuxlord » Tue Aug 22, 2006 9:27 pm

Well first thing I dont use keyboard. Second I am using sp2. Third I just got linux running on this freaky mobo and bz works just fine, i think its a windoze problem. Thanks.

User avatar
A Meteorite
Private First Class
Private First Class
Posts: 1786
Joined: Thu Apr 28, 2005 12:56 am
Location: California, U.S.
Contact:

Post by A Meteorite » Tue Aug 22, 2006 10:14 pm

A tri-processor? What are you doing to it? A dual-socket mobo with a dual-core and a single-core?

:|
Image
Owner @ BZFX
Core Admin @ CAN

Email me: bzmet…@gmail.com

User avatar
soad freak
Private First Class
Private First Class
Posts: 37
Joined: Sun Mar 05, 2006 6:23 pm
Location: in between a pair of headphones

a

Post by soad freak » Wed Aug 23, 2006 1:56 am

hit a if dosent work check key asigment and look at what is slowing ure takn speed

User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Re: a

Post by Winny » Wed Aug 23, 2006 3:11 am

soad freak wrote:hit a if dosent work check key asigment and look at what is slowing ure takn speed
Please learn to spell...and if you would have read through the thread it has been stated that Windows is the problem...

User avatar
DTRemenak
General
General
Posts: 625
Joined: Thu Jan 16, 2003 4:54 am
Location: U.S.
Contact:

Re: a

Post by DTRemenak » Wed Aug 23, 2006 2:51 pm

Win Xp wrote:Please learn to spell...
Please learn to be polite....

Post Reply