what hardware do you play bzflag on?

All things BZFlag - no [OT] here please
User avatar
ssbfalcon
Private First Class
Private First Class
Posts: 13
Joined: Sat Dec 11, 2004 1:17 am
Contact:

Post by ssbfalcon » Thu Aug 04, 2005 8:23 pm

badboi wrote:how do you deal with tank control on the laptop? i've seen people play bz on the touchpad, but I can't do that. i need to use a real mouse or a trackball. i could play on an eraser head, except that mine would develop a memory and zoom off into the middle of nowhere.
A nifty mini usb mouse works wonders...
Starbucks, mind control at it's best!

User avatar
Tropican8
Private First Class
Private First Class
Posts: 312
Joined: Fri Mar 18, 2005 11:51 pm
Location: As close to the grove as you can get

Post by Tropican8 » Thu Aug 04, 2005 9:21 pm

Here's my BZflag setup:
Computer: HP Pavilion ze5375us Notebook
Processor: Pentium 4 Northwood @ 2.53 Ghz
FSB: 533Mhz
Ram: 512 DDR SDRAM PC2100
Hard Drive: Western Digital 40GB 4200RPM
GPU: ATI Radeon 345m
OS: Windows XP SP1 (ATI won't make linux drivers for the above)
Image
I'd write out more specs if my computer was better :(

penguinix
Private First Class
Private First Class
Posts: 39
Joined: Tue Jan 18, 2005 3:34 am

Post by penguinix » Fri Aug 05, 2005 7:56 pm

Yeah thats's the bad thing about ATI, they don't do a good job of supporting Linux. I have a x700 mobile and I can't run any Linux distro I've tried.

User avatar
A Meteorite
Private First Class
Private First Class
Posts: 1786
Joined: Thu Apr 28, 2005 12:56 am
Location: California, U.S.
Contact:

Post by A Meteorite » Sat Aug 06, 2005 4:53 am

penguinix wrote:I have a x700 mobile and I can't run any Linux distro I've tried.
Can't Linux release their own drivers? Or does ATI only know how? :? [trying not to get off-topic]
Image
Owner @ BZFX
Core Admin @ CAN

Email me: bzmet…@gmail.com

User avatar
Tropican8
Private First Class
Private First Class
Posts: 312
Joined: Fri Mar 18, 2005 11:51 pm
Location: As close to the grove as you can get

Post by Tropican8 » Sat Aug 06, 2005 5:10 am

A Meteorite wrote:Can't Linux release their own drivers? Or does ATI only know how? :?
Once I get a second computer I'm going to try this:

http://dri.freedesktop.org/wiki/

I just don't have the HD space for a full linux distro at the moment. (I play with live cds though).

User avatar
Spazzy McGee
Sergeant Major
Sergeant Major
Posts: 1403
Joined: Mon Mar 21, 2005 4:59 pm
Location: Planet MoFo, Sheffield Division; United Kingdom
Contact:

Post by Spazzy McGee » Sat Aug 06, 2005 1:47 pm

I use:

An Apple G4 Dual 1Ghz (ye it's quite old now i now, but it still outstrips lots of my mate's PCs)
An Apple Studio Display 14"
And 2 Apple Pro Keyboards.

I also have my sound wired through my Pioneer Stereo (50watt sattelites, and 75 watt subwoofer)

It has served me well for the last 3 years!

Image
"Life is what happens to you while you're busy making other plans." - John Lennon

User avatar
dartman
Private First Class
Private First Class
Posts: 682
Joined: Sat Jul 16, 2005 4:20 pm
Contact:

Post by dartman » Sat Aug 06, 2005 3:30 pm

^Yeah, the G4 I have is the old one. The kind that came before yours. And it's Quicksilver.

User avatar
Matt?
Private First Class
Private First Class
Posts: 281
Joined: Sun Jan 09, 2005 10:15 pm
Location: st. john wa
Contact:

Post by Matt? » Sun Aug 07, 2005 2:43 pm

toshiba satellite a35-s159
2.3-GHz Pentium 4 CPU, 512MB RAM, Windows XP Home, 15-inch screen, 60GB hard drive, 8X DVD-ROM and 24X CD-RW combination drive, built-in V.90 modem and 10/100 network interface, 802.11g wireless, touchpad pointing device, 8.9 pounds (including AC adapter and phone cord). One-year warranty on parts and labor, free 24-hour daily toll-free support.
$1349

i do use the touchpad to play alot of times. i have become pretty good at it too. but the thing is warn out.

also how can i get a live cd to work on a windows xp machine. not to get ot please pm me
Image

User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5184
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: https://github.com/OmniTanks
Contact:

Post by JeffM » Sun Aug 07, 2005 4:25 pm

Tropican8
DRI blows, and blows hard. The real ATI drives will allways be best. The hardware MFG knows it's hardware best.
ImageJeffM

User avatar
Tropican8
Private First Class
Private First Class
Posts: 312
Joined: Fri Mar 18, 2005 11:51 pm
Location: As close to the grove as you can get

Post by Tropican8 » Sun Aug 07, 2005 6:01 pm

I know, but ATI won't make drivers for cards under a Radeon 8500. Its my only option on this machine. Meteorite asked if there were drivers, he never asked if they were good enough to use.

AlliedArmour
Sergeant
Sergeant
Posts: 831
Joined: Thu Jul 14, 2005 1:29 am
Contact:

Post by AlliedArmour » Mon Aug 08, 2005 1:13 pm

Intel Celeron D 2.4GHz(overclocked to 2.8GHz)
256MB DDR333
60GB Maxtor ATA100(due to mobo limits)
Sapphire Radeon 9250 128MB
Windows 98SE

It runs BZ perfectly at full quality and 1280x1024. LouMan's TimeTrial has been the only map on which I've seen a performance drop and it's only sometimes and not much of one.

User avatar
The Vaxorcist
Private First Class
Private First Class
Posts: 134
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:28 am
Location: Santa Rosa, CA

Post by The Vaxorcist » Thu Aug 11, 2005 2:30 am

500mhz Celeron 64mb RAM i810 video (crappy, but better than competition - it supports OpenGL) HD not sure - hd just failed Running Windows 98SE (gentoo coming soon)
Image
Where's Darwin when you need him?

Lagger@Everywhere

User avatar
SportChick
Private First Class
Private First Class
Posts: 300
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:57 am
Location: California
Contact:

Post by SportChick » Sat Aug 13, 2005 5:48 am

I'm running Windows XP on an Alienware Area 51 laptop with 2 3.4 GHz intel processor (Pentium 4), 1 Gb RAM, an NVIDIA GeForce FX Go5700 with 128MB RAM.
Image

User avatar
(Un)Guided Missile
Private First Class
Private First Class
Posts: 37
Joined: Sun Jan 23, 2005 2:23 pm
Location: Scotland
Contact:

Post by (Un)Guided Missile » Sat Aug 13, 2005 1:59 pm

penguinix wrote:Wow thats amazing unguided missile, thats one hell of a set up. One question though, which apple store do you sneak into to use it? :D
I found this one called "Home"
badboi wrote:how do you deal with tank control on the laptop? i've seen people play bz on the touchpad, but I can't do that. i need to use a real mouse or a trackball. i could play on an eraser head, except that mine would develop a memory and zoom off into the middle of nowhere.
The Keyboard. Honestly, that's what I did on a laptop, and old habits die hard, so, still using it on my PowerMac.
Cop @ Far, far, far too many servers. (How the heck am I meant to visit them all regularly?)

SilentSwan
Private First Class
Private First Class
Posts: 99
Joined: Fri Jan 21, 2005 4:23 am
Location: Gone

Mac!

Post by SilentSwan » Sat Aug 13, 2005 9:00 pm

Mac here... all of us art-nerd types like macs it seems.

It's an older one... G4 800MHz (yuck!) I may get a new one, but I've mixed feelings about Apple after their bone-headed decision to drop the PPC chip in favour of (w)intel...

We'll see.

User avatar
huw
Private First Class
Private First Class
Posts: 158
Joined: Fri Apr 02, 2004 9:22 am
Location: England

Post by huw » Sun Aug 14, 2005 1:05 pm

Well I've just got my new pc 8)

Asus A8N-SLI Deluxe
AMD Athlon 64 X2 4400 2.4ghz
Nvidia Geforce 6200
2GB Ram

User avatar
stumpgrinder
Private First Class
Private First Class
Posts: 5
Joined: Thu Dec 30, 2004 6:26 pm
Location: NRW, Germany

Post by stumpgrinder » Mon Aug 15, 2005 5:04 pm

My BZFlag hardware:

AMD Athlon64 3500+ ~2,2GHz
ASUS A8N-SLI (the cooler sux) :(
Gigabyte Geforce 6800 GT (256MB)
1024 MB DDR-RAM

or my laptop:
AMD Athlon Mobile 2600+ ~1.4GHz
192 MB RAM
onboard graphic chip with 64 MB

Image

User avatar
Doppelgamer
Private First Class
Private First Class
Posts: 11
Joined: Sat Apr 23, 2005 7:14 am

Post by Doppelgamer » Tue Aug 16, 2005 9:44 pm

I got my new laptop sometime in June:
15" PowerBook G4
CPU: 1.67Ghz PPC
Ram: 1GB
HD: 80GB
Video: heck, I dunno
Network: 128kbps WiFi in house (I need Cable...)

I used to use an 800Mhz iMac G4... bleah. It could barely handle BZFlag graphics, which are really pretty simple. And that's not a diss. Simple graphics are good... *cough* NES *cough*.

User avatar
nemesis
Private First Class
Private First Class
Posts: 26
Joined: Thu Jun 16, 2005 12:35 am
Location: between heaven and hell

Post by nemesis » Thu Aug 18, 2005 2:06 am

nice pic stumpgrinder. how do you get bz running on that? unless I missed something it has no arrow keys, mouse or kb... no os, no HDD, no sound... :lol-old:

SilentSwan
Private First Class
Private First Class
Posts: 99
Joined: Fri Jan 21, 2005 4:23 am
Location: Gone

Post by SilentSwan » Thu Aug 18, 2005 3:50 am

Awww... that is too cute :)

However, I think the Dvorak keyboard layout needs equal representation in those toy computers :)

User avatar
nemesis
Private First Class
Private First Class
Posts: 26
Joined: Thu Jun 16, 2005 12:35 am
Location: between heaven and hell

Post by nemesis » Sat Aug 20, 2005 2:15 am

SilentSwan wrote:
AlliedArmour wrote:Drop them and go with Windows.
Yeah right, I'll just do that :P
linux anyone? :lol-old:

AlliedArmour
Sergeant
Sergeant
Posts: 831
Joined: Thu Jul 14, 2005 1:29 am
Contact:

Post by AlliedArmour » Sat Aug 20, 2005 2:41 am

I'd have it AND Windows if I could.

wabbit
Private
Private
Posts: 2
Joined: Fri Aug 19, 2005 4:42 pm

Post by wabbit » Sat Aug 20, 2005 8:56 am

Kinda the same as Tropicans: :)
Computer: HP Pavilion ze4521ea Notebook
Processor: AMD Athlon XP-M @ 2.8 Ghz
FSB: 533Mhz
Ram: 512 DDR SDRAM PC2100
Hard Drive: Western Digital 40GB 4200RPM
GPU: ATI Radeon 345m
OS: Windows XP SP2
Image

SilentSwan
Private First Class
Private First Class
Posts: 99
Joined: Fri Jan 21, 2005 4:23 am
Location: Gone

Post by SilentSwan » Sun Aug 21, 2005 4:27 am

AlliedArmour wrote:I'd have it AND Windows if I could.
Why can't you?

User avatar
nemesis
Private First Class
Private First Class
Posts: 26
Joined: Thu Jun 16, 2005 12:35 am
Location: between heaven and hell

Post by nemesis » Sun Aug 21, 2005 7:17 pm

you know, the only things I ever used Win for were iTunes and school software. I switched fields and now I dont need it for school anymore. i am 100 % linux. (ok , and proud of it)
--nemesis
aka badboi

[root@localhost ~]# rm -r -f /

Post Reply