Problem with connection

Place for people to discuss public servers, and also for admins to lay out the details of their servers
Post Reply
wasyl
Private
Private
Posts: 1
Joined: Mon Oct 20, 2014 12:43 pm

Problem with connection

Post by wasyl » Thu Mar 19, 2015 11:57 am

Hi,

Ive managed to connect to the server but now my problem are my pings whilst in the game im getting *server warnings* because my lag is too high...it was reaching 1500+ms?

But i should let you all know i am on Iprimus Dialup in QLD, but i have played on the node server plenty of times and i never used to get this much lag even when playing with 6+ players.... heres a tracert could someone who has any knowledge of this mumbo jumbo plz tell me where im going wrong?

Tracing route to games.internode.on.net [203.26.94.189]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 22 ms 22 ms 47 ms 203.134.111.55
3 22 ms 22 ms 45 ms 203.134.111.2
4 68 ms 52 ms 60 ms s41.b1.syd.iprimus.net.au [203.134.2.9]
5 37 ms 37 ms 37 ms 203.134.67.129
6 46 ms 29 ms 37 ms ge11-0-0.br02.syd.iprimus.net.au [203.134.2.174]

7 233 ms 225 ms 231 ms Serial0-1-0.ken4.Syndey.telstra.net [139.130.6.1
57]
8 224 ms 264 ms 217 ms GigabitEthernet10-0.ken-core4.Sydney.telstra.net
[203.50.20.1]
9 230 ms 288 ms 241 ms GigabitEthernet3-1.chw-core2.Sydney.telstra.net
[203.50.6.158]
10 346 ms 217 ms 232 ms Pos4-0.exi-core1.Melbourne.telstra.net [203.50.6
.18]
11 234 ms 233 ms 195 ms Pos3-0.way-core4.Adelaide.telstra.net [203.50.6.
162]
12 217 ms 232 ms 217 ms FastEthernet0-0-0.way4.Adelaide.telstra.net [203
.50.120.14]
13 233 ms 248 ms 225 ms intern-adel.lnk.telstra.net [139.130.136.38]
14 234 ms 233 ms 232 ms fa1-0.ka6.internode.on.net [203.16.212.155]
15 230 ms 233 ms 225 ms games.internode.on.net [203.26.94.189]

Trace complete.

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Martin Salvo>ping games.internode.on.net

Pinging games.internode.on.net [203.26.94.189] with 32 bytes of data:

Reply from 203.26.94.189: bytes=32 time=274ms TTL=52
Reply from 203.26.94.189: bytes=32 time=217ms TTL=52
Reply from 203.26.94.189: bytes=32 time=252ms TTL=52
Reply from 203.26.94.189: bytes=32 time=225ms TTL=52

Ping statistics for 203.26.94.189:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 217ms, Maximum = 274ms, Average = 242ms

C:\Documents and Settings\Martin Salvo>ping internode.on.net
Ping request could not find host internode.on.net. Please check the name and try
again.

C:\Documents and Settings\Martin Salvo>ping http://www.internode.on.net

Pinging http://www.on.net [203.16.214.243] with 32 bytes of data:

Reply from 203.16.214.243: bytes=32 time=217ms TTL=243
Reply from 203.16.214.243: bytes=32 time=233ms TTL=243
Reply from 203.16.214.243: bytes=32 time=240ms TTL=243
Reply from 203.16.214.243: bytes=32 time=224ms TTL=243

Ping statistics for 203.16.214.243:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 217ms, Maximum = 240ms, Average = 228ms

C:\Documents and Settings\Martin Salvo>tracert games.internode.on.net

Tracing route to games.internode.on.net [203.26.94.189]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 22 ms 22 ms 47 ms 203.134.111.57
3 22 ms 22 ms 45 ms 203.134.111.1
4 68 ms 52 ms 60 ms s41.b1.syd.iprimus.net.au [203.134.2.9]
5 37 ms 37 ms 37 ms 203.134.67.129
6 46 ms 29 ms 37 ms ge11-0-0.br02.syd.iprimus.net.au [203.134.2.174]

7 233 ms 225 ms 231 ms Serial0-1-0.ken4.Syndey.telstra.net [139.130.6.1
57]
8 224 ms 264 ms 217 ms GigabitEthernet10-0.ken-core4.Sydney.telstra.net
[203.50.20.1]
9 230 ms 288 ms 241 ms GigabitEthernet3-1.chw-core2.Sydney.telstra.net
[203.50.6.158]
10 346 ms 217 ms 232 ms Pos4-0.exi-core1.Melbourne.telstra.net [203.50.6
.18]
11 234 ms 233 ms 195 ms Pos3-0.way-core4.Adelaide.telstra.net [203.50.6.
162]
12 217 ms 232 ms 217 ms FastEthernet0-0-0.way4.Adelaide.telstra.net [203
.50.120.14]
13 233 ms 248 ms 225 ms intern-adel.lnk.telstra.net [139.130.136.38]
14 234 ms 233 ms 232 ms fa1-0.ka6.internode.on.net [203.16.212.155]
15 230 ms 233 ms 225 ms games.internode.on.net [203.26.94.189]

Trace complete.

And im gettins pings of about 220~ ms, but again when im playing it sores to about 1000+ strange :(

Cheers
Thx In Advance

User avatar
blast
General
General
Posts: 4682
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Re: Problem with connection

Post by blast » Fri Mar 20, 2015 12:42 am

The issue looks to be the link between iprimus and telstra, as you can see the delay jumps from around 40ms up to over 200ms (between hops 6 and 7). Have you tried contacting your ISP?
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests