Page 1 of 1

Map-Making Texture Bug

Posted: Mon Feb 23, 2009 9:26 pm
by PlasticTank
I'm working on new map, and just started experimenting with textures. In texturing, i found this very annoying bug! Maybe some of you can help me find a solution for it.

The Scenario

I have a base, and a meshbox side by side, and level. If i texture the meshbox, i can't move onto the box from the base, I get stuck right on the edge of the meshbox. I have to jump over the edge to get onto the meshbox. If I take away the texture, everything is fine. I have tried using a regular box, and applying a material, but nothing works. This is not good, since my map will be very difficult to play. Does anyone have any ideas for fixing it? Has it happened to anyone else?

-PT

Re: Map-Making Texture Bug

Posted: Mon Feb 23, 2009 9:38 pm
by blast
There are known collision detection bugs like that when moving from mesh objects to old-style objects. There's probably workarounds for it, like lowering the base height just a bit, but then you'll probably be stuck trying to get out of the base.

Re: Map-Making Texture Bug

Posted: Mon Feb 23, 2009 10:01 pm
by Spazzy McGee
This has plagued map makers ever since 2.0 came out. I think it maybe fixed in 2.99...? It affects transition between ALL 2.x and 1.x objects, not just bases. Including transitions between teleporters on old style and mesh objects. And the ground counts as an old-style object.

As far as I know, there is no good workaround for mesh-base transitions, but for teles you can put a thin strip of box beneath the tele.

Re: Map-Making Texture Bug

Posted: Mon Feb 23, 2009 10:12 pm
by trepan
I have a fix, but it has not been applied to SVN.

Re: Map-Making Texture Bug

Posted: Mon Feb 23, 2009 10:18 pm
by PlasticTank
Thanks for your clarification, I'm working on way to mod my map, to fix this bug.