Weird Problem: It wont start!

NOTE: this is an informal bug post place ONLY. Real bugs should be posted on GitHub
Post Reply
User avatar
Frank the Bodysnatcher
Private First Class
Private First Class
Posts: 7
Joined: Fri Jun 11, 2004 10:08 pm

Weird Problem: It wont start!

Post by Frank the Bodysnatcher » Fri Jun 11, 2004 11:02 pm

I have kind of a weird problem for y'all. I had bz installed on my computer, and it was working fine, until this one day when it refused to start. Whenever I tried to run it, the computer worked for a couple seconds, and then... nothing. The weird thing is, it's still using up my CPU. I checked Task Manager, and its not listed as an application, but there is still a process called "bzflag.exe" that's using 99% of the proccessor. I know there's not a lot to go on, but can anyone help?

User avatar
blast
General
General
Posts: 4726
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Sat Jun 12, 2004 11:29 pm

First, did you kill the bzflag.exe process and try to run it again?
second of all, have you installed any software/drivers that might conflict with bzflag? Possibly running software that uses your 3D accelerator could cause problems.
Third, you might want to run adware/spyware checks and see if something has been messing around with your computer. Doubt this would cause a problem though.

Haven't has this problem, so maybe someone else can provide better information on how to resolve this issue.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

elmer fudd
Private First Class
Private First Class
Posts: 109
Joined: Fri May 07, 2004 11:17 pm
Contact:

Post by elmer fudd » Sun Jun 13, 2004 3:05 am

try removing your config file(it's Documents and Settings\My BZFlag Files\bzflag19.bzc) and see if that does it

User avatar
blast
General
General
Posts: 4726
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Mon Jun 14, 2004 5:13 pm

Actually, it should be in c:\documents and settings\USERNAME\My Documents\My BZFlag Files\bzflag19.bzc
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

User avatar
Frank the Bodysnatcher
Private First Class
Private First Class
Posts: 7
Joined: Fri Jun 11, 2004 10:08 pm

Post by Frank the Bodysnatcher » Mon Jun 14, 2004 11:12 pm

Sad to say, none of that has worked thus far. Hmmmmmmmm... most frustrating.

User avatar
blast
General
General
Posts: 4726
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Wed Jun 16, 2004 1:39 pm

Can you run other 3D games that use OpenGL for graphics?
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5172
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: [Redacted]
Contact:

Post by JeffM » Wed Jun 16, 2004 3:23 pm

ok lets start from the top.

OS and Graphics card?

BZflag Version?

User avatar
Frank the Bodysnatcher
Private First Class
Private First Class
Posts: 7
Joined: Fri Jun 11, 2004 10:08 pm

Post by Frank the Bodysnatcher » Thu Jun 17, 2004 2:12 am

To blast, I wouldn't know, I don't have any other 3D games that use OpenGL for graphics.

And to patlabor, windows, 1.10.6, and Intel(R) 82865G Graphics controller. Seems overly cryptic to me, but that's what it says.

User avatar
Frank the Bodysnatcher
Private First Class
Private First Class
Posts: 7
Joined: Fri Jun 11, 2004 10:08 pm

Post by Frank the Bodysnatcher » Thu Jun 17, 2004 2:13 am

Sorry, make that windows XP, if that makes a difference

User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5172
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: [Redacted]
Contact:

Post by JeffM » Thu Jun 17, 2004 5:50 am

it does.

I'm very sorry about your graphics chip, as we can't call it a card.

verify you have current drivers for it form intell and current direct X 9

I've seen the stock intell drivers eat them selves before. And you want the current drivers anyway to get any kind of performance outa that thing. So updating won't hurt

User avatar
Frank the Bodysnatcher
Private First Class
Private First Class
Posts: 7
Joined: Fri Jun 11, 2004 10:08 pm

Post by Frank the Bodysnatcher » Thu Jun 17, 2004 7:18 pm

I finally fixed it. There was actually a problem with the configuration file. Somehow it had gotten deleted, even though there was still an icon for it and everything. Thanks for your help though.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest