quickMessage in 1.10.8 ?

NOTE: this is an informal bug post place ONLY. Real bugs should be posted on GitHub
Post Reply
User avatar
toaster
Private First Class
Private First Class
Posts: 457
Joined: Sat Feb 21, 2004 4:44 pm

quickMessage in 1.10.8 ?

Post by toaster » Sat Dec 25, 2004 4:50 pm

Has anyone else noticed that the quickMessage feature doesn't seem to work as documented?

In my config file, I add the following lines:

quickTeamMessage1 hi
quickMessage1 hi

Then I run bzflag. The keys don't do anything (Alt-F1 and Ctrl-F1).

I exit bzflag, and I edit the file, and those two lines have been removed.

I've tested this a dozen times, adding the lines, close the file, open the file to make sure they're there, then run bzflag. Same thing every time.

Running WinXP and the 1.10.8 build off SourceForge.
-toaster
"So there I was, all alone, facing all of the enemy. I started driving in circles, until I had them surrounded, and then I escaped in the confusion."

brad2901
Private First Class
Private First Class
Posts: 223
Joined: Sun Sep 12, 2004 9:17 am
Location: UK
Contact:

Post by brad2901 » Sat Dec 25, 2004 4:57 pm

Works fine for me on WinXP - perhaps you didn't put set in front..

set quickMessage1 hi
set quickTeamMessage1 hi

User avatar
toaster
Private First Class
Private First Class
Posts: 457
Joined: Sat Feb 21, 2004 4:44 pm

Post by toaster » Sat Dec 25, 2004 6:02 pm

brad2901 wrote:Works fine for me on WinXP - perhaps you didn't put set in front..

set quickMessage1 hi
set quickTeamMessage1 hi
I'll try that. I used the syntax in the wiki, no "set" shown. Also found it in an old post here by SGI, again without the set. Something must have changed.

Thanks!

User avatar
DTRemenak
General
General
Posts: 625
Joined: Thu Jan 16, 2003 4:54 am
Location: U.S.
Contact:

Post by DTRemenak » Sat Dec 25, 2004 7:16 pm

Key word there is "old" post. 1.7 didn't require the "set" keyword, 1.10 and above do. The wiki page should be corrected, which page was it?

User avatar
blast
General
General
Posts: 4735
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Post by blast » Tue Dec 28, 2004 12:58 am

Actually, you can set the quick messages from inside the client. Look at the last item in the key mapping menu.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

User avatar
toaster
Private First Class
Private First Class
Posts: 457
Joined: Sat Feb 21, 2004 4:44 pm

Post by toaster » Tue Dec 28, 2004 4:30 am

DTRemenak wrote:Key word there is "old" post. 1.7 didn't require the "set" keyword, 1.10 and above do. The wiki page should be corrected, which page was it?
Okay, here is the page I was on. I haven't been able to trace how I got there, but that's where I ended up.
-toaster
"So there I was, all alone, facing all of the enemy. I started driving in circles, until I had them surrounded, and then I escaped in the confusion."

User avatar
DTRemenak
General
General
Posts: 625
Joined: Thu Jan 16, 2003 4:54 am
Location: U.S.
Contact:

Post by DTRemenak » Wed Dec 29, 2004 7:40 pm

Interestingly, that's not even a wiki page, but one of the old static help pages. Wonder how many others like it there are...they should probably be moved into the wiki and updated.

User avatar
RPG
Lieutenant, Junior Grade
Lieutenant, Junior Grade
Posts: 2015
Joined: Fri Sep 17, 2004 2:37 am
Location: Chicago, Illinois
Contact:

Post by RPG » Thu Dec 30, 2004 2:15 am

Wouldn't it be easier to set your quick messages inside the client (last button on key mapping page) so you wouldn't have to mess with configs and risking the explosion of your computer?

User avatar
toaster
Private First Class
Private First Class
Posts: 457
Joined: Sat Feb 21, 2004 4:44 pm

Post by toaster » Thu Dec 30, 2004 3:13 am

DTRemenak wrote:Interestingly, that's not even a wiki page, but one of the old static help pages. Wonder how many others like it there are...they should probably be moved into the wiki and updated.
Hehehe, guess you'd have to be one of the supersecretadmin forum members to know. ;)
RPG wrote:Wouldn't it be easier to set your quick messages inside the client (last button on key mapping page) so you wouldn't have to mess with configs and risking the explosion of your computer?
Yes, well, I had been trying to edit it by text editor per the docs, and didn't realize until blast posted that there was an option within the client. I couldn't admit total defeat, could I?

By the way, Brad2901, thanks again. Worked fine.
-toaster
"So there I was, all alone, facing all of the enemy. I started driving in circles, until I had them surrounded, and then I escaped in the confusion."

User avatar
Scorch
Private First Class
Private First Class
Posts: 747
Joined: Thu Sep 30, 2004 12:16 am
Contact:

Post by Scorch » Thu Dec 30, 2004 1:26 pm

dont you need ""'s?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest