bzflag 2.0.2 not working (ubuntu 5.10)

NOTE: this is an informal bug post place ONLY. Real bugs should be posted on GitHub
Post Reply
akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

bzflag 2.0.2 not working (ubuntu 5.10)

Post by akurashy » Thu Nov 10, 2005 5:34 pm

I get this weird error
david@akulinux:~$ bzflag
X Error of failed request: BadValue (integer parameter out of range for operation)
Major opcode of failed request: 134 (XFree86-VidModeExtension)
Minor opcode of failed request: 10 (XF86VidModeSwitchToMode)
Value in failed request: 0x115
Serial number of failed request: 123
Current serial number in output stream: 125
david@akulinux:~$
Is there a way to fix it?

User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5173
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: https://discord.gg/NN9uAvx
Contact:

Post by JeffM » Thu Nov 10, 2005 6:00 pm

you want to use 2.0.4 when using anything that uses GCC4+, there is no ubuntu package for 2.0.4 yet ( they haven't pulled it from debian testing ). So best it to just build from source.

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Thu Nov 10, 2005 6:29 pm

I did compile it, but ... it didn't even compile right, i mean, after i went throught all the ./configure make and sudo make install

when it finished i typed "bzflag" in the command line, and it didn't work
no bash found =/

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Thu Nov 10, 2005 6:37 pm

ok i ran it using bzflag -window *version 2.0.2* , it ran yes, edited the settings to see if i could use it using the normal command but no luck. i connected and see if i could play, i can't shoot ><

User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5173
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: https://discord.gg/NN9uAvx
Contact:

Post by JeffM » Thu Nov 10, 2005 7:37 pm

2.0.2 does not work right on GCC4 systems no mater where it is built.

get the source for 2.0.4 from sourceforge and use that. I have built and run it under ubuntu 5.10 with out issue.

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Thu Nov 10, 2005 8:02 pm

well i try it again.. is there something to do after make install finishes?

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Thu Nov 10, 2005 8:24 pm

ok well i finished compiling...
make[2]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
make[2]: Nothing to be done for `install-data-am'.
make[2]: Leaving directory `/home/david/Files/bzflag-2.0.4'
make[1]: Leaving directory `/home/david/Files/bzflag-2.0.4'
david@akulinux:~/Files/bzflag-2.0.4$ bzflag
bash: bzflag: command not found
how to run bzflag now?

User avatar
Teppic
Private First Class
Private First Class
Posts: 575
Joined: Mon Mar 07, 2005 10:00 pm
Location: The North Block
Contact:

Post by Teppic » Thu Nov 10, 2005 11:01 pm

Try

Code: Select all

/usr/local/bin/bzflag
If it works you can add /usr/local/bin to your PATH or recomplie using

Code: Select all

./configure --prefix=/usr
for the config step so 'make install' puts it in the default path instead of /usr/local.
AFAIK if /usr/local/lib isn't in ld.so.conf it's only the server plugins that will not work.

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Fri Nov 11, 2005 5:23 am

wait I'm kinda lost now =/ , I have to configure again and make install with that configre prefix?

the first command didn't found anything

User avatar
Teppic
Private First Class
Private First Class
Posts: 575
Joined: Mon Mar 07, 2005 10:00 pm
Location: The North Block
Contact:

Post by Teppic » Fri Nov 11, 2005 6:15 am

I'm not convinced it compiled properly. Goto the complie directory (~/Files/bzflag-2.0.4) then into src/bzflag/ and look for the file bzflag, should be approx 20 meg. If it's not there it didn't compile.

Alternatively, update your slocate database with

Code: Select all

updatedb
(may take some time) then search for the binary with

Code: Select all

locate bzflag|grep /bin/
to see where, if anywhere, it was installed.

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Fri Nov 11, 2005 4:59 pm

It didn't compile, but then again I don't know why is not compiling, since is not giving me errors =/

User avatar
Teppic
Private First Class
Private First Class
Posts: 575
Joined: Mon Mar 07, 2005 10:00 pm
Location: The North Block
Contact:

Post by Teppic » Fri Nov 11, 2005 5:59 pm

Sometimes if the required compile time file is only for the bzflag client (ie glx include files) then it doesn't generate a huge error message, just a small note at the bottom of the ./configure step telling you it's gonna build bzfs bzadmin and no client. Just run the ./configure again and look for the message telling you what is going to be built during the make step.

akurashy
Private First Class
Private First Class
Posts: 8
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:27 pm

Post by akurashy » Sun Nov 20, 2005 3:19 am

well after being successful compiling bzflag and running it, now i have this silly problem that i can't shoot :(!!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest