Fog?

General talk about the map making process.
Post Reply
User avatar
Tanner
Private First Class
Private First Class
Posts: 575
Joined: Sat Sep 17, 2005 3:46 am
Location: Atl, GA
Contact:

Fog?

Post by Tanner » Fri Dec 16, 2005 9:34 pm

How does one get fog to work? I can't seem to get it to work right...

-Tanner

User avatar
Hannibal
Private First Class
Private First Class
Posts: 1073
Joined: Mon May 02, 2005 10:27 pm
Contact:

Post by Hannibal » Fri Dec 16, 2005 10:32 pm

fog is best done through the /set commands whilst in the server. and it will only run on certain servers(2.0.5?-not sure).
Games don't make people violent, lag does.
ImageImage

User avatar
Tanner
Private First Class
Private First Class
Posts: 575
Joined: Sat Sep 17, 2005 3:46 am
Location: Atl, GA
Contact:

Post by Tanner » Fri Dec 16, 2005 10:34 pm

Hannibal wrote:fog is best done through the /set commands whilst in the server. and it will only run on certain servers(2.0.5?-not sure).
I'm running 2.0.4 and with the commands I found it tells me there is no such variable.

-tanner

User avatar
A Meteorite
Private First Class
Private First Class
Posts: 1786
Joined: Thu Apr 28, 2005 12:56 am
Location: California, U.S.
Contact:

Post by A Meteorite » Fri Dec 16, 2005 10:38 pm

Tanner wrote:
Hannibal wrote:fog is best done through the /set commands whilst in the server. and it will only run on certain servers(2.0.5?-not sure).
I'm running 2.0.4 and with the commands I found it tells me there is no such variable.

-tanner
It is 2.0.5 only. You need a 2.0.5 server to set the variable and a 2.0.5 client to see the fog itself. 2.0.4 clients won't see fog on a 2.0.5 server but they can still play it.
Image
Owner @ BZFX
Core Admin @ CAN

Email me: bzmet…@gmail.com

Ice Wewe
Private First Class
Private First Class
Posts: 230
Joined: Sun Jan 09, 2005 10:17 pm

Post by Ice Wewe » Sat Dec 17, 2005 12:00 am

A Meteorite wrote:
Tanner wrote:
Hannibal wrote:fog is best done through the /set commands whilst in the server. and it will only run on certain servers(2.0.5?-not sure).
I'm running 2.0.4 and with the commands I found it tells me there is no such variable.

-tanner
It is 2.0.5 only. You need a 2.0.5 server to set the variable and a 2.0.5 client to see the fog itself. 2.0.4 clients won't see fog on a 2.0.5 server but they can still play it.


I'm guessing Tanner runs Windows. Look in the Releases section for the latest Windows beta of 2.0.5. IW, out!

User avatar
OO7
Private First Class
Private First Class
Posts: 113
Joined: Fri Aug 26, 2005 6:45 pm
Location: <classified>
Contact:

Post by OO7 » Tue Mar 14, 2006 6:16 pm

get to the point. how do you make it work?

User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Post by Winny » Tue Mar 14, 2006 7:36 pm

OO7 wrote:get to the point. how do you make it work?
really, don't rush people.


once you are on 2.0.5 you can do:

/set _fogMode 1

then /set _fogDensity 0.005 (usually a good setting)

User avatar
OO7
Private First Class
Private First Class
Posts: 113
Joined: Fri Aug 26, 2005 6:45 pm
Location: <classified>
Contact:

Post by OO7 » Tue Mar 14, 2006 9:08 pm

it says _fogMode and _fogDensity dont exist

Theme97
Private First Class
Private First Class
Posts: 221
Joined: Fri Nov 11, 2005 8:04 pm
Contact:

Post by Theme97 » Tue Mar 14, 2006 9:09 pm

Is the server 2.0.5?

Edit: Nope, your server is 2.0.4.
Image

User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Post by Winny » Tue Mar 14, 2006 9:10 pm

the server has to be 2.0.5, not your client.

User avatar
OO7
Private First Class
Private First Class
Posts: 113
Joined: Fri Aug 26, 2005 6:45 pm
Location: <classified>
Contact:

Post by OO7 » Tue Mar 14, 2006 9:18 pm

ahh. ill see if i can get that changed

Post Reply