Removing flags when testing my map

Questions and answers about the how and why of making maps.
Post Reply
cepris
Private First Class
Private First Class
Posts: 132
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:49 am

Removing flags when testing my map

Post by cepris » Sat Jan 01, 2011 6:25 am

Hey,
I am just getting into map making. I test it by starting a local server, and then using my map on that local server. However, the settings used for starting a new local server that override the settings I chose on my map (for example, shots, flags, etc.). How can I set it so that it doesn't?

User avatar
enrico123
Private First Class
Private First Class
Posts: 91
Joined: Tue Jul 14, 2009 10:49 am
Contact:

Re: Removing flags when testing my map

Post by enrico123 » Sat Jan 01, 2011 9:37 am

Are you using the In game "Start Server" function?
"See a need fill a need"-(Bigweld from the movie "Robots")

User avatar
macsforme
General
General
Posts: 2024
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:43 am

Re: Removing flags when testing my map

Post by macsforme » Sat Jan 01, 2011 1:17 pm

You should not be specifying contradictory settings in both your map file and server options. Choose one or the other, or mix and match but don't specify the same option twice (unless using a repeatable option like adding flags).

User avatar
blast
General
General
Posts: 4746
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Re: Removing flags when testing my map

Post by blast » Sat Jan 01, 2011 2:41 pm

Do not use the "Start Server" menu if you are. That is a terrible, terrible feature that serves little purpose other than to frustrate and break.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

cepris
Private First Class
Private First Class
Posts: 132
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:49 am

Re: Removing flags when testing my map

Post by cepris » Sat Jan 01, 2011 11:36 pm

blast wrote:Do not use the "Start Server" menu if you are. That is a terrible, terrible feature that serves little purpose other than to frustrate and break.
Alright, do you know how I could test it? Or know a link to a page that can tell me how to? Thanks :)

User avatar
Bambino
Private First Class
Private First Class
Posts: 1210
Joined: Mon Apr 21, 2008 10:27 pm
Location: Alberta, Canada

Re: Removing flags when testing my map

Post by Bambino » Sun Jan 02, 2011 5:55 am

Search the forums for starting/running a server. This question has been asked and answered millions of time before.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." -- Albert Einstein
GU League | Ducati League | OpenLeague

cepris
Private First Class
Private First Class
Posts: 132
Joined: Wed Dec 01, 2010 6:49 am

Re: Removing flags when testing my map

Post by cepris » Mon Jan 03, 2011 1:22 am

Bambino wrote:Search the forums for starting/running a server. This question has been asked and answered millions of time before.
Even just for testing?

User avatar
Bambino
Private First Class
Private First Class
Posts: 1210
Joined: Mon Apr 21, 2008 10:27 pm
Location: Alberta, Canada

Re: Removing flags when testing my map

Post by Bambino » Mon Jan 03, 2011 1:47 am

It's the same. You have to do more (add 3 lines/parameters) to get a public server working. You can ignore them for creating a test server.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." -- Albert Einstein
GU League | Ducati League | OpenLeague

Post Reply