Links arent working.

Questions and answers about the how and why of making maps.
Post Reply
-roo
Private First Class
Private First Class
Posts: 25
Joined: Thu Apr 21, 2011 8:58 am
Location: Lebanon

Links arent working.

Post by -roo » Wed May 25, 2011 7:47 am

Hello all im just about done with my map.. but there is one huge problem. The tele links are not working which is weird because when i run the map by BZWTestLauncher the links work fine.. but when i attempt to run the map outside my home the links dont work. I use BZedit and windows 7. Any suggestions would be appreciated
:turtle:

Yrogirg
Private First Class
Private First Class
Posts: 154
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:24 pm

Re: Links arent working.

Post by Yrogirg » Wed May 25, 2011 7:49 am

what is your code for links (and maybe teles)?

-roo
Private First Class
Private First Class
Posts: 25
Joined: Thu Apr 21, 2011 8:58 am
Location: Lebanon

Re: Links arent working.

Post by -roo » Wed May 25, 2011 7:54 am

teleporter
name Teleporter
position 310.5 21.5 0
rotation 0
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter
position -310.5 21.5 0
rotation 0
size 0.125 10 10
border 1
end

link
from 0
to 2
end

link
from 2
to 0
end

link
from 1
to 3
end

link
from 3
to 1
end
:turtle:

-roo
Private First Class
Private First Class
Posts: 25
Joined: Thu Apr 21, 2011 8:58 am
Location: Lebanon

Re: Links arent working.

Post by -roo » Wed May 25, 2011 7:55 am

teleporter
name Teleporter
position -64.5 -361 0
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter copy
position 64.5 -361 0
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter copy
position -64.5 -150 50
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter copy 1
position 64.5 -150 50
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

link
from 4
to 8
end

link
from 6
to 10
end

link
from 8
to 4
end

link
from 10
to 6
end

teleporter
name Teleporter copy 5
position -64.5 150 50
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter copy
position -64.5 361 0
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter copy 1
position 64.5 361 0
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

teleporter
name Teleporter copy 2
position 64.5 150 50
rotation 90
size 0.125 10 10
border 1
end

link
#!name Link
from 17
to 19
end

link
#!name Link
from 19
to 17
end

link
from 13
to 15
end

link
from 15
to 13
end
:turtle:

Yrogirg
Private First Class
Private First Class
Posts: 154
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:24 pm

Re: Links arent working.

Post by Yrogirg » Wed May 25, 2011 8:05 am

You'd better try to make one working pair of teleporters to understand how they work. Your links missing sides of the teles (:b for back :f for front). I also guess teles should have unique names which you are refering to in links sections.

Code: Select all

teleporter
  name Teleporter1
  position 310.5 21.5 0
  rotation 0
  size 0.125 10 10
  border 1
end

teleporter
  name Teleporter2
  position -310.5 21.5 0
  rotation 0
  size 0.125 10 10
  border 1
end

link
  from Teleporter1:f
  to   Teleporter2:f
end

link
  from Teleporter1:b
  to   Teleporter2:b
end

-roo
Private First Class
Private First Class
Posts: 25
Joined: Thu Apr 21, 2011 8:58 am
Location: Lebanon

Re: Links arent working.

Post by -roo » Wed May 25, 2011 8:09 am

i rename teles from bzedit?
:turtle:

Yrogirg
Private First Class
Private First Class
Posts: 154
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:24 pm

Re: Links arent working.

Post by Yrogirg » Wed May 25, 2011 9:36 am

not sure, never used bzedit. Try just adding :f and :b

User avatar
blast
General
General
Posts: 4741
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Re: Links arent working.

Post by blast » Wed May 25, 2011 10:03 am

I don't think you use :f and :b unless you are using named teleporters, right? Just try removing the name line from all of your teleporters.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

User avatar
Tanx
Private First Class
Private First Class
Posts: 125
Joined: Sat Mar 22, 2008 11:14 pm

Re: Links arent working.

Post by Tanx » Thu May 26, 2011 1:15 am

If you don't use :f or :b you have to use "?" or "*", otherwise it won't work.
known as: Tanx, Eoncho, ckw.
Bzflag player since 2001.

User avatar
Cobra_Fast
Dev Monkey
Dev Monkey
Posts: 321
Joined: Sat Oct 07, 2006 11:51 am
Location: Germany
Contact:

Re: Links arent working.

Post by Cobra_Fast » Thu May 26, 2011 11:53 am

I thought teleporter names are specified like

Code: Select all

teleporter name
    ...
end
with the name property it never worked for me.

User avatar
blast
General
General
Posts: 4741
Joined: Fri Mar 21, 2003 3:49 pm
Location: playing.cxx
Contact:

Re: Links arent working.

Post by blast » Thu May 26, 2011 1:01 pm

If you don't use names on the teleporters, it only uses numbers (with each side of the teleporter being a different number). If you use names on the teleporters, I don't think you can use the numbers anymore.
"In addition to knowing the secrets of the Universe, I can assure you that I am also quite potty trained." -Koenma (Yu Yu Hakusho)

Image

-roo
Private First Class
Private First Class
Posts: 25
Joined: Thu Apr 21, 2011 8:58 am
Location: Lebanon

Re: Links arent working.

Post by -roo » Tue May 31, 2011 2:16 pm

thanks all blast's method worked :)
:turtle:

Post Reply