i got a problem

Questions and answers about the how and why of making maps.
Post Reply
User avatar
Saber
Private First Class
Private First Class
Posts: 207
Joined: Tue Nov 01, 2005 9:27 pm
Location: ¨¨¨¨¨

i got a problem

Post by Saber »

how can i do a wall or a pyramid where people can. is it possible to do it in bzedit?
User avatar
A Meteorite
Private First Class
Private First Class
Posts: 1786
Joined: Thu Apr 28, 2005 12:56 am
Location: California, U.S.
Contact:

Post by A Meteorite »

Yes.
Image
Owner @ BZFX
Core Admin @ CAN

Email me: bzmet…@gmail.com
User avatar
Saber
Private First Class
Private First Class
Posts: 207
Joined: Tue Nov 01, 2005 9:27 pm
Location: ¨¨¨¨¨

Post by Saber »

telling me yes wont help me to find how.
Ice Wewe
Private First Class
Private First Class
Posts: 230
Joined: Sun Jan 09, 2005 10:17 pm

Post by Ice Wewe »

Saber wrote:telling me yes wont help me to find how.

Yes. But reading the manual will.

http://my.bzflag.org/bzfman.cgi?bzw.5s


Also, you're question makes no sense at all, at least to me. Can you reword it, and add more detail?
pyr0
Private First Class
Private First Class
Posts: 144
Joined: Wed Jul 13, 2005 5:08 pm

Re: i got a problem

Post by pyr0 »

Saber wrote:how can i do a wall or a pyramid where people can. is it possible to do it in bzedit?
what a metorite did was answer the question. you didnt ask how. your one question was "is it possible", if you added "and if so, could you point me in the right direction."

ice wewe is saying that your first sentence isnt proper, nor does it make any sense whatsoever. "How can I do a wall or a pyramid where people can." Can what? Run through it, Touch it and fly through the sky. Move to the top of it, so on and so forth.

I dont mean to be a bastard, for lack of a better word (too late, too tired). But this will keep you from saying that your question wasnt answered and maybe help you in the future with help questions like this one...

as for the answer, if ice wewe didnt answer it, i know i cant.
-pyr0
User avatar
Saber
Private First Class
Private First Class
Posts: 207
Joined: Tue Nov 01, 2005 9:27 pm
Location: ¨¨¨¨¨

Post by Saber »

sorry forgot a word.
how can i do a pyramid or a wall where people can pass
User avatar
The Knights Who Say Ni
Private First Class
Private First Class
Posts: 556
Joined: Mon Sep 26, 2005 7:21 pm
Location: Uplyme, England
Contact:

Post by The Knights Who Say Ni »

you just (whalst the object is selected) tick the box drive though by the rotation bit
Image
Sig Made By AlliedArmour

TGPH
User avatar
BIYA
Corporal
Corporal
Posts: 891
Joined: Fri Dec 03, 2004 1:43 am
Location: Fredericksburg, Virginia
Contact:

Post by BIYA »

This should be named the "Nonsense Answer Thread"

you just (whalst the object is selected) tick the box drive though by the rotation bit

What? I didnt understand that....

Anyway yea go in BZedit and select an object, then click on the box thing next to DriveThrough... now that made sense.. If thats what he is asking for.
Ice Wewe
Private First Class
Private First Class
Posts: 230
Joined: Sun Jan 09, 2005 10:17 pm

Post by Ice Wewe »

BIYA wrote:This should be named the "Nonsense Answer Thread"

you just (whalst the object is selected) tick the box drive though by the rotation bit

What? I didnt understand that....

Anyway yea go in BZedit and select an object, then click on the box thing next to DriveThrough... now that made sense.. If thats what he is asking for.

This is like pulling teeth. Way too hard.
User avatar
Saber
Private First Class
Private First Class
Posts: 207
Joined: Tue Nov 01, 2005 9:27 pm
Location: ¨¨¨¨¨

Post by Saber »

Where is the box thing and the DriveThrough?
The S
Image
User avatar
The Knights Who Say Ni
Private First Class
Private First Class
Posts: 556
Joined: Mon Sep 26, 2005 7:21 pm
Location: Uplyme, England
Contact:

Post by The Knights Who Say Ni »

Here is a picturer
Attachments
drive though.jpg
(159.99 KiB) Downloaded 67 times
Image
Sig Made By AlliedArmour

TGPH
User avatar
Saber
Private First Class
Private First Class
Posts: 207
Joined: Tue Nov 01, 2005 9:27 pm
Location: ¨¨¨¨¨

Post by Saber »

thank you

now can someone help me to put water in a map(in bzedit again)
The S
Image
User avatar
Sharpshooter
Private First Class
Private First Class
Posts: 181
Joined: Tue Jun 07, 2005 1:48 am
Location: CALIFORNIA
Contact:

Post by Sharpshooter »

I would recommend reading this, and this. It will answer most of your questions on mapmaking.
Image
User avatar
Saber
Private First Class
Private First Class
Posts: 207
Joined: Tue Nov 01, 2005 9:27 pm
Location: ¨¨¨¨¨

Post by Saber »

the first "this" tell me how to put water but not in bzedit
The S
Image
User avatar
Spazzy McGee
Sergeant Major
Sergeant Major
Posts: 1403
Joined: Mon Mar 21, 2005 4:59 pm
Location: Planet MoFo, Sheffield Division; United Kingdom

Post by Spazzy McGee »

to be blunt, you can't put water in in bzedit. you need to add it in a texteditor (namely notepad on windows, textedit on mac) , using the waterLevel object (for water that kills you when you hit it). again see http://bzflag.org/wiki/MapMaking

it's always good to know how a map is built without bzedit.
through code it is possible to make much more intricate and advanced maps. It can also be worthwile learning a 3D editor, though this takes time, effort and an unbelievable ammount of patience.

I don't want to flood you with information, so i'll leave it there.
"Life is what happens to you while you're busy making other plans." - John Lennon
Post Reply