Fixedscale + Shift

Questions and answers about the how and why of making maps.
Post Reply
User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Fixedscale + Shift

Post by Winny »

When I use fixedscale and shift in a texturematrix for my map, the texture doesn't move correctly, it just jitters in one place.

Is there a way to fix this? Or am I stuck?
User avatar
person1
Private First Class
Private First Class
Posts: 159
Joined: Wed Sep 14, 2005 3:44 am
Location: Omaha, Nebraska

Post by person1 »

doesn't it have something to do with the size of your texture?
Image
Image
I not just any person, I am person1
User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Post by Winny »

No, it happens on all textures, and all texmat settings I tried.
User avatar
Cedric.
Private First Class
Private First Class
Posts: 18
Joined: Mon Jun 12, 2006 9:52 pm
Location: Florida

Post by Cedric. »

Can you post the textureMatrix code for us? It may help a bit..
OMFG - Ontario Mega Finance Company
User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Post by Winny »

Code: Select all

texturematrix
name padsize
fixedscale 14 14
shift 2 1
end
There ya go... I've played with it for about 20min, and it still jitters...
User avatar
Cedric.
Private First Class
Private First Class
Posts: 18
Joined: Mon Jun 12, 2006 9:52 pm
Location: Florida

Post by Cedric. »

I tried it out and the texture moves perfectly, the texture just enlarges as it moves...
I'm guessing it's just a problem with the object you applied the texmat too then?
I'm not a real big fan of textureMatrix, so don't expect me too know much about it...
OMFG - Ontario Mega Finance Company
User avatar
Winny
Grouchy
Grouchy
Posts: 2381
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:27 am
Location: Ottawa eh?
Contact:

Post by Winny »

Weird...Ill try it using 2.0.6...


It happens with box meshboxes, and meshes, I tried applying it to about 10 different meshes too

Hmm...still happens in 2.0.6...

Ill try popping in a diferent vidoe card and/or getting a better driver.
User avatar
Spazzy McGee
Sergeant Major
Sergeant Major
Posts: 1403
Joined: Mon Mar 21, 2005 4:59 pm
Location: Planet MoFo, Sheffield Division; United Kingdom

Post by Spazzy McGee »

i get jittery textures whenever i use the fixedscale function with a moving function too. so far i have not found a solution. and i'v been looking for a long time.
"Life is what happens to you while you're busy making other plans." - John Lennon
User avatar
TD-Linux
Sergeant
Sergeant
Posts: 724
Joined: Wed Apr 27, 2005 8:26 pm
Location: Mountain View, CA

Post by TD-Linux »

It's a bug in textureMatrix. Use a mesh and UV coordinates instead of fixedscale/fixedshift.
Post Reply