Problems building with 2.0.8

Expand and mod your server.
Post Reply
Elderberry Schmuck
Private First Class
Private First Class
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 11:18 pm

Problems building with 2.0.8

Post by Elderberry Schmuck » Sun Oct 22, 2006 10:51 pm

I'm probably do something really daft. I've had my (and the example) plugins working under 2.0.4 under windows and linux. I'm trying to upgrade to 2.0.8 and although the samples compile and work under windows - I'm having problems with linux...

The make seems to generate .a/.la files as output, I was expecting .so

Conseqently when doing a 'make install' it puts these into /usr/local/lib and neither of them work as a parameter to 'loadplugin' to bzfs...
...
... Hmm, I'm going to post this anyway though there seems something awry with the versions of automake... I'll fix this and see what happens

Elderberry Schmuck
Private First Class
Private First Class
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 11:18 pm

Still no joy

Post by Elderberry Schmuck » Sun Oct 22, 2006 11:04 pm

Still no joy... I resolved a version issue with automake... but still no ".so" file

what am I doing wrong :(

--Peter

Longhair
Private First Class
Private First Class
Posts: 330
Joined: Tue Feb 08, 2005 6:06 pm
Location: Lancaster, PA
Contact:

Post by Longhair » Mon Oct 23, 2006 1:53 am

Did you use:

Code: Select all

./configure --enable-shared
? I've always had to use the --enable-shared argument to get the plugins built.

Elderberry Schmuck
Private First Class
Private First Class
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 11:18 pm

Thanks!

Post by Elderberry Schmuck » Mon Oct 23, 2006 6:30 pm

Brilliant - thanks for the hint. Used the command and its all fine now

2*Brownie points for you !!! :D

--Peter

Longhair
Private First Class
Private First Class
Posts: 330
Joined: Tue Feb 08, 2005 6:06 pm
Location: Lancaster, PA
Contact:

Post by Longhair » Mon Oct 23, 2006 10:13 pm

Glad it worked :D

User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5193
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: https://github.com/OmniTanks
Contact:

Post by JeffM » Mon Oct 23, 2006 10:28 pm

the make system for plugins changed for 2.0.6+ it now uses libttool and those new config switches. That's why it's different
ImageJeffM

Post Reply