Robot Mode

All things BZFlag - no [OT] here please
Post Reply
User avatar
jweeks
Private First Class
Private First Class
Posts: 32
Joined: Wed Dec 24, 2003 2:55 pm

Robot Mode

Post by jweeks »

How do I activate the robot / solo mode on a Windows 98 system running 1.10.4? (I don't know anything about how to do that on any other versions of BZflag so don't answer me by saying.....It is like all the other versions.) I know about the -solo # parameter. Is there a way to activate the robots on the client side? If not, how do I activate the robots on the server side?

Thank you!
User avatar
larsl
Dev Monkey
Dev Monkey
Posts: 50
Joined: Tue May 20, 2003 2:35 pm
Location: Stockholm
Contact:

Post by larsl »

-solo # is how you activate the bots. There are no bots on the server side.
User avatar
jweeks
Private First Class
Private First Class
Posts: 32
Joined: Wed Dec 24, 2003 2:55 pm

Post by jweeks »

larsl wrote:-solo # is how you activate the bots. There are no bots on the server side.
Thank you for you response but I must be stupid because I already knew that and I can't get it to work. Where do I type in the -solo # command?
User avatar
JeffM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 5195
Joined: Fri Dec 13, 2002 4:11 am
Location: https://github.com/OmniTanks
Contact:

Post by JeffM »

in the command line
there are 2 ways

1) open a command prompt (MS-DOS prompt, on windows 9x/ME), CD to the dir where bzflag is, and type bzflag -solo #

2) make a shortcut to bzflag, right click it, go to properties, add -solo # to the Target line. Add it at the end, after any quotes ("). Then run that shortcut.

an example of the shortcut line for 10 bots would be
"C:\Program Files\BZFlag1.10.4\bzflag.exe" -solo 10
ImageJeffM
oblomov
Private First Class
Private First Class
Posts: 86
Joined: Fri Sep 19, 2003 8:10 am

Post by oblomov »

It would be nice if there was to set up the number of bots from the GUI, though. And I will take the change to stress that it would also be nice to let the bots behave like they had Autopilot on ...
User avatar
[dmp]
Captain
Captain
Posts: 282
Joined: Mon Dec 09, 2002 3:20 pm
Location: CPH, Denmark
Contact:

Post by [dmp] »

and it would be nice to have autopilot free servers too. Playing against bot isnt any fun for most of us. I'd rather play newbies that wasting time with robots.

I really dont understand what this feature is for.
I don't need huge pictures here.
Rebel Chikorita
Registered User
Registered User
Posts: 0
Joined: Fri Oct 28, 2005 11:59 pm

Post by Rebel Chikorita »

oblomov wrote:..And I will take the change to stress that it would also be nice to let the bots behave like they had Autopilot on ...

i tho bz bots used da same "A.I." dat da autopilot used?.. i not sure...

i like autopilot i think itz kewl :)
u can stil control da firing , while da autopilot duz da driving... itz fun for casual play or wen u hafta leave ur puter 4 jus a sec to get a soda or sumtin an u dunt wanna leave ur team 1 tank short (if no1 else iz waitin to play ;)
autopilot playz betta than mee sumtimes! O.O
oblomov
Private First Class
Private First Class
Posts: 86
Joined: Fri Sep 19, 2003 8:10 am

Post by oblomov »

Last time I checked I had the distinct impression that bots didn't use the same AI as autopilot. To see the difference, I launched multiple version of BZFlag and autopiloted all of them but one; I also threw some bots in, and I could tell without ID which bots where bots and which bots where autopilots. Totally different playing style.

As for the utility of autopilot: well, it's an interesting example in AI, it's useful if you have to quickly leave the keyboard for a short time without leaving the game ...
User avatar
larsl
Dev Monkey
Dev Monkey
Posts: 50
Joined: Tue May 20, 2003 2:35 pm
Location: Stockholm
Contact:

Post by larsl »

They don't use the same AI.
Rebel Chikorita
Registered User
Registered User
Posts: 0
Joined: Fri Oct 28, 2005 11:59 pm

Post by Rebel Chikorita »

o okies
Post Reply