HELP.... My client fails to load the bzflag servers.

Help with Setup, Hardware, Performance or other Issues...Or just pimp your rig.
Post Reply
User avatar
Da Best
Private First Class
Private First Class
Posts: 110
Joined: Fri Feb 10, 2006 11:44 pm
Location: Inside Your brain

HELP.... My client fails to load the bzflag servers.

Post by Da Best » Mon Feb 20, 2006 3:28 am

Hi. Im gettin real angry because Bzflag does not load servers sith their names listed first.~!!!!!!!!!!!! i can only join stuff like 72.402.43.2.5
I CANT join stuff like bzflag.fielders.us !!!!!!

When i try to load any of the servers like bzflag.fielders.us.... It just says trying... FOREVER...

The info about my system Bzflag version 2.0.4
OS: Mac os x 10.2.8
Internet connection: 56k
1GB of free memory space of 19GB
imac

*EDIT* i have no routers or firewalls....... the server list loads just fine
Last edited by Da Best on Fri Feb 24, 2006 10:22 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ducatiwannabe
Private First Class
Private First Class
Posts: 3249
Joined: Tue Aug 10, 2004 3:55 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by ducatiwannabe » Mon Feb 20, 2006 6:39 pm

Do you have a firewall or something? Perhaps you were banned from a server?

User avatar
Da Best
Private First Class
Private First Class
Posts: 110
Joined: Fri Feb 10, 2006 11:44 pm
Location: Inside Your brain

uhhh...

Post by Da Best » Mon Feb 20, 2006 7:32 pm

I have no firewalls that i know of... how could i check and remove them if there were?

i dont think i was banned from about 100 servers.....

I have not been banned from any server that i know of... i have always followed the rules.

JPT
Private First Class
Private First Class
Posts: 260
Joined: Tue Nov 29, 2005 1:21 pm
Location: Germany

Post by JPT » Mon Feb 20, 2006 9:21 pm

So you can not access the list server...

Which OS are you using ?
Which Type of Internet Connection do you use?
Which Firewall is on you PC ?
Are you using a router ?
Are you using a proxy server ?

User avatar
Da Best
Private First Class
Private First Class
Posts: 110
Joined: Fri Feb 10, 2006 11:44 pm
Location: Inside Your brain

JPT

Post by Da Best » Wed Feb 22, 2006 6:22 am

In case you didnt notice the inof you requested is in the origanil post..... I am not using any firewalls or routers.

User avatar
The Red Baron
Sergeant First Class
Sergeant First Class
Posts: 987
Joined: Sat Dec 07, 2002 6:21 am
Contact:

Post by The Red Baron » Wed Feb 22, 2006 1:46 pm

I have this exact same problem. I used to run Bzflag 2.0.2.

A few months ago, I upgraded to bzflag 2.0.4, and I am experiencing the same thing. I cannot connect to a server domain, example: dub.bzflag.org:5154. Bzflag simply says "error connecting to server"

However, If I ping the domain, and get the IP address and enter that into the server field. I am able to connect to the server. Example 217.20.115.182:5154 That is the dub server. I can connect to it just fine, using the IP addy.

I've tried every single beta build also. b2,b3,b3,b5. Same thing. Even clearing out the config file each time

However, I have the b4 build on another computer, and It works just fine no problem, I have 2.0.4 on 2 other computers, all on the same network. And they work just fine.

I"m running windows 2000 on all the computers except one. The computer that has the problem is running windows 2000. I believe that should rule out the possibility of it being an OS bug.

hardware problem?
Beware! I'm going to clone myself and spread those clones all over the world!

JPT
Private First Class
Private First Class
Posts: 260
Joined: Tue Nov 29, 2005 1:21 pm
Location: Germany

Post by JPT » Wed Feb 22, 2006 1:59 pm

I don't think so.

Maybe, your DNS-Server is not very good...

Everytime BZFlag searches a server or connects to one, a connection to BZFlag.secretplace.us is opened... maybe that's the key.


EDIT: Does the Client loads the server list correctly or not ?

User avatar
The Red Baron
Sergeant First Class
Sergeant First Class
Posts: 987
Joined: Sat Dec 07, 2002 6:21 am
Contact:

Post by The Red Baron » Wed Feb 22, 2006 2:11 pm

the client loads the list just fine, i compared It with the other working clients.
Beware! I'm going to clone myself and spread those clones all over the world!

Post Reply